Istoric

Istoric

Firma UNIPROM SRL (Ltd, GmbH) a fost înfiintata în octombrie 1991din initiativa a doi asociati , ing.Vasile Negoita si ing.Mihai Rotaru , cota de participatie a fiecaruia fiind de câte 50%.

Cei doi asociati s-au cunoscut cu ocazia construirii fabricii de apa grea de la Drobeta-Turnu Severin . Ing . Mihai Rotaru a fost seful de proiect al instalatiilor de turbocompresoare de hidrogen sulfurat etaj I si II ( proiecte realizate în conceptie proprie , inclusiv sistemele de etansare hidraulica ale arborilor ) iar ing.Vasile Negoita a condus operatiile de montaj ale acestora pe santier . Cu acest prilej , cei doi au acumulat o foarte mare experienta participând la testarea îndelungata a utilajelor , în conditii extreme, foarte dure , testele fiind cerute de gradul ridicat de periculozitate al instalatiilor. Aceasta s- a adaugat la experienta anterioara câstigata în domeniul utilajelor din centralele termoelectrice si din rafinarii.

Firma UNIPROM are ca obiect principal de activitate productia de piese de schimb pentru utilaje industriale , în special pentru cele provenite din import, precum si activitati de service pentru acestea, în domeniile: turbine, turbocompresoare , turbopompe , multiplicatoare si reductoare cu roti dintate, schimbatoare de caldura etc.